Автомобили, как и какво е това?

Полезни информативни статии за автомобилите, как да смените маслото, какво е съединителя и др.

Скритите въпроси за газовите уредби

На всеки човек му се иска да шофира повече, но в същото време да дава по-малко пари за гориво, а това има как да стане от части с монтирането на газова уредба на колата. Определено в последните години в България все повече шофьори монтират газови уредби и си спестяват доста пари за изминати километри.

Това е факт, но ние като клиенти не винаги знаем подробности за въпросните уредби и какви рискове реално крият. Определено няма продавач, който да ви каже негативните последици за автомобилът ви и за това е добре да прочетете следващите редове.

Това, което трябва да знаете за поставянето на газовите уредби е дали те са добри за вашата кола, а тук най-вече трябва да сте на ясно за какво ползвате колата. Важно е да пресметнете колко километра минавате на година, защото ако навъртате под 10 000 километра няма смисъл да слагате уредба, защото няма да ви се изплати лесно. Този факт касае най-вече автомобилите с мощни мотори, които стопяват 15 литра на 100 километра. 

Другият критерии, който не трябва да пренебрегвате е дали смятате да задържите возилото си за по-дълго време, защото като сложите уредбата и я продадете след няколко месеца губите вложените пари.

Важно е да знаете и на какви разстояния се караавтомобилът с газова уредба, а това е така защото дори да сте заредили газовата бутилка има шанс да ви се наложи да карате първо на бензин, докато колата загрее. Друг минус е, че уредбата стои в багажника и ви отнема от мястото за багаж и то не малко, а понякога се получава така, че багажникът ви е за уредбата.

Важно е да не забравяте и за инцидентите с такива уредби, защото това ще ви държи на щрек и ще я поддържате по-добре, за да можете да карате безопасно и сигурно.

Още в тази категория: Информация относно еърбег-а »

Авточасти Онлайн

Окачване

Ходова част

Кормилна система

Вход